Loader
Slika novosti

28.05.2019

ODABERITE PRAVI KREVET ZA SEBE

U krevetu provodimo otprilike trećinu svojih života. Zato svi valjda shvatamo važnost odabira dobrog kreveta, i zašto treba potrošiti i vrijeme na kvalitetan izbor. Pogrešan krevet može stvoriti razne neprilike, od bolova u leđima do neprospavanih noći. A sa druge strane, u pravom krevetu dobar san će da donese i dobar dan. U nastavku su samo neki od naših savjeta kako da pronađete pravi krevet.

Lezite i probajte

Isprobajte krevet koji vam se sviđa prije kupovine. Svi smo različiti i krevet nije stvoren za svakoga. Osjećaj udobnosti i podrške se razlikuje za svakoga. Na kvalitetnom krevetu ćete se osjećati udobno i biti sigurni u svoju odluku o kupovini.

Birajte krevet zajedno

Ako ćete dijeliti krevet sa nekim, onda treba da zajedno učestvujete i u odabiru. Da li je krevet dovoljno veliki i udoban za dvoje, to možete samo zajedno da presudite. Naravno, kompromisi su važni, teško da ćete pronaći idealno rješenje za oboje.

Veličina spavaće je važna

Prostorija u kojoj će krevet biti smješten treba biti uzeta u obzir pri odabiru, odnosno njena veličina. Ako je spavaća soba manja, ne treba pretjerivati sa veličinom ležaja. Ugodan prostor okolo kreveta ima svoje opuštajuće vrline. Takođe, ukoliko ste hrabri da organizujete multifunkcionalan prostor, sofa kreveti su možda prava stvar za vas!

Ne postoji višak skladišnog prostora

Ukoliko niste ljubitelji glomaznih ormara, kreveti sa prostorom za odlaganje su odlična pomoć. Garderoba van sezone, kombinacije za rijetke prilike i plahte...imaćete mnogo prostora za jednostavno i brzo odlaganje.

Udobno ali i stilski

Potrudite se da pored udobnosti uklopite krevet i stilski u prostoriju. Za dodatan karakter, zaglavlje je obavezno. Dizajn i boje u skladu sa spavaćom. Metalni, drveni i tekstilni detalji, izbora je mnogo.

Dobar krevet za vaša leđa

Ne može se dovoljno naglasiti važnost dobre podrške za leđa koju vaš krevet treba pružati. Vaše zdravstvene potrebe su na prvom mjestu.

Veza kreveta i madraca

Kupovina kreveta bi trebala biti upotpunjena kupovinom novog madraca. Tako će i jedno i drugo da traju duže, a vaš komfor i zdravlje biti u najboljem stanju. Madraci mogu da potpuno unaprijede vaše iskustvo tokom spavanja.